Afslanken Afslanken

Afslanken: vetverbranders

De perfecte lijn? Vetverbranders: weet wat je eet

Geen vet meer door goede voeding

Iedereen die bezig is met afvallen, zal er ongetwijfeld mee te maken hebben. Welk eten zorgt ervoor dat ik mijn overtollige vet op een gezonde manier verbrand, zonder dat ik honger lijd? Welnu, er zijn veel verschillende manieren om vet te verbranden. Sporten is bijvoorbeeld een van de belangrijkste middelen om snel veel te vet verbranden. Bovendien is veel lichaamsbeweging überhaupt heel gezond voor je. Dit dient altijd te gebeuren. Echter naast deze manieren van vetverbranden, is er ook veel voedsel dat resulteert in het verbranden van vet. Te veel vet is ongezond voor je lichaam. Het maakt je namelijk minder fit en verhoogt de kans op allerlei verschillende lichamelijke ziekten. Vooral overtollig buikvet kan erg gevaarlijk zijn. Het is daarom ook van belang dat je zo min mogelijk vet om je lichaam hebt.

Voedsel om je vet te verbranden

Er zijn verschillende soorten voedsel die kunnen bijdragen aan een gezonde vetverbranding. Heel belangrijk om vet te verbranden, is om veel te eieren te eten. Vroeger dacht men dat dat gevaarlijk was door te veel cholesterol, maar dat is een leugen. Een of twee eieren per dag is ideaal om vet te verbranden. Dit omdat er vitamine B12 inzit en dit helpt je proces betreft vet te verbranden te versnellen. Vette vis is ook raadzaam om om vet te branden. Je zult waarschijnlijk denken: hoe kan vette vis nu vet verbranden? Welnu, in Zalm zit het zogenaamde Omega 3- zuur. Dit zuur zorgt ervoor dat het vet in je lichaam reduceert. Dit is overigens ook te vinden in bijvoorbeeld haring en tonijn. Groenten zoals spinazie helpen ook goed om van je vet af te komen. Een voordeel hiervan is namelijk dat ze veel vezels bevatten en weinig calorieën. Je hoeft er dus maar een klein beetje van te eten en je bent al vol. Dit resulteert er indirect in dat je minder honger hebt, minder gaat eten en daardoor dus ook minder vet opslaat. Bepaalde soorten fruit zijn ook goed om te eten. Deze bevatten namelijk zo weinig calorieën en zijn zo voedzaam; dat je er vrijwel niets van merkt in je gewicht, maar toch gevuld de dag door gaat. Voorbeeld hiervan zijn: appels, peren, tomaten, komkommers en dergelijke.

Drinkproducten die bijdragen aan vetverlies

Water kan zeer belangrijk zijn bij het verliezen van buikvet. Als je onvoldoende water drinkt raak je uitgedroogd. Door uitdroging werkt het hongergevoel ook weer op. Als je dus veel water drinkt, heb je ook minder honger. Ook rode wijn kan je helpen om veel vet te verbranden. Er zitten namelijk allemaal stoffen in de druiven en andere ingrediënten die zorgen voor vetafbraak. Wanneer je dus een goede reden nodig hebt om alcohol te drinken, is vet verbranden wel een hele goede! Ook koffie kan je helpen met vet afbreken. Dan gaat het specifiek om het goedje cafeïne. Hier zitten veel nuttige stoffen in die helpen om vet te verbranden.

Meer weten?

Uiteraard is er nog veel meer wat je kunt en wilt weten over vet verbranden. Welk voedsel echt goed is, wat je beter kunt laten staan en andere technieken waardoor je alles snel verbrandt. Indien je vragen hebt, of op zoek bent naar gezonde diëten waarin vet verbranden centraal staat, kun je terecht op de volgende site:


 

Over de auteur

Jana Meeuws

Mama van twee. Passie voor gezonde voeding en een natuurlijke levensstijl. Redactrice @ Natuurlijkgezond.be

Add Comment

Click here to post a comment

Tip van de week

Onze tip: Bestel vandaag nog & voel het verschil
Chlorella van Superfoodz - voor 22u besteld, morgen in huis

chlorella

Chlorella Spirulina tabletten bieden niets dan voordelen. Ze bevatten veel vitamines en mineralen, ontgiften je lichaam en bevatten enorm veel antioxidanten.

Vitamine D3

Productcategorieën