Diëten Voeding

Glutenvrij eten: wat zijn de voordelen?

Glutenvrij brood

Vaak hoor je van mensen dat ze glutenvrij eten wensen. In de meeste gevallen doen mensen dit niet voor hun plezier. Vaak volgen ze een glutenvrij dieet op advies van hun dokter omdat ze bijvoorbeeld te maken hebben met buikklachten of dergelijke. Maar soms volgen mensen ook zonder enige reden een glutenvrij dieet. Wat zijn de voordelen nu van zo’n glutenvrij dieet?

Coeliakie

De meest voorkomende reden waarom mensen een glutenvrij dieet volgen is omdat ze lijden aan coeliakie. Dit is een aandoening waarbij het eigen immuunsysteem je darmen aanvalt omdat je geen gluten meer kan verdragen. Een dieet volgen waarbij je geen gluten meer eet is dan ook de enige oplossing om van dergelijke klachten verlost te zijn.

Vermageren

Wie een glutenvrij dieet volgt zal al gauw merken dat je snel een aantal kilo’s verliest. In maaltijden zoals salades, kant-en-klare maaltijden, sauzen zitten veel gluten. Wanneer je er dus voor kiest om glutenvrije maaltijden te eten, eet je automatisch ook minder calorieën.

Cholesterol

Vaak is het cholesterolgehalte van mensen die een glutenvrij dieet volgen of die helemaal geen gluten meer eten lager dan bij mensen die wel nog gluten eten. Dit toont dus aan dat een glutenvrij dieet ook cholesterolverlagend kan werken.

Spijsvertering

Een glutenvrij dieet betekent vaak dat je ook natuurlijke, verse voeding eet. Dit zorgt er dan weer voor dat je spijsvertering niet langer getroffen wordt door kunstmatige stoffen die eigenlijk niet in ons lichaam thuishoren. Je eten verteert dus sneller wanneer je een glutenvrij dieet volgt.

 

© Foto: Marek Uliasz | Dreamstime.com –

Onze tip: Ontdek het Glutenvrij product gamma van Viata
Voor 19u. besteld, de volgende dag in huis

viataVan een broodmix zonder gluten tot knapperige muesli of kant-en-klare drinkmaaltijden.  Voor elk wat wils in het uitgebreide aanbod van de online apotheek Viata.

Tip van de week

Onze tip: Bestel vandaag nog & voel het verschil
Chlorella van Superfoodz - voor 22u besteld, morgen in huis

chlorella

Chlorella Spirulina tabletten bieden niets dan voordelen. Ze bevatten veel vitamines en mineralen, ontgiften je lichaam en bevatten enorm veel antioxidanten.

Vitamine D3

Productcategorieën