Haarverzorging mannen medioren senioren

Tips om haarverlies tegen te gaan!

Gezond haar

Het is een probleem dat al eeuwenoud is en waarmee alle mannen en een groot deel van de vrouwen op een zeker moment mee te maken krijgen: haaruitval. De cijfers liegen er dan ook niet om: een op drie mannen heeft voor zijn dertigste last van een wijkende haarlijn. Een derde van de vrouwen kampt na haar veertigste met abnormale haaruitval en na de menopauze loopt dit op tot één op twee. Dit gaat vaak gepaard met schaamte en het hele probleem gaat gebukt onder een groot taboe. Maar gelukkig hoef je dankzij vooruitgang in de wetenschap en enkele natuurlijke hulpmiddelen niet meer meteen naar de schaar te grijpen wanneer je last krijgt van haaruitval. In dit artikel kom je te weten hoe jij je haarbos kunt bewaren, het haarverlies tot een absoluut minimum kunt beperken of zelfs volledig voorkomen.

Het haar weer gezond maken
De eerste belangrijke stap om haarverlies te reduceren of voorkomen, is om het haar weer gezond te doen worden. Want het is waarschijnlijk geen verrassing, maar naast genetica is het overmatig of fout gebruik van haarproducten een van de grootste redenen waarom mensen met haarverlies te kampen krijgen. Daarom is het dus belangrijk om na te gaan of de oorzaak van het uitvallen van je lokken niet gewoon bij het gebruik van ongezonde producten ligt. Onder meer highlights, kleurshampoos en extensions kunnen het haar danig beschadigen en daardoor leiden tot de uitval ervan. Maar ook shampoos met een overmatig aantal chemicaliën zijn ongezond voor de toestand van het haar. Wanneer je haren uitvallen of daarom bezorgd bent, dien je dus eerst op te houden met het gebruik van ondersteunende producten. Daarnaast kies je best voor een shampoo op basis van natuurlijke producten. In het algemeen geldt dat shampoos met extra zink, vitamine B en ijzer de haargroei bevorderen.

Keuze voor natuurlijke producten
Naast het innemen van extra voedingssupplementen en vitamines die de haargroei bevorderen, bestaan er ook enkele natuurlijke mogelijkheden om de haarzakjes opnieuw te stimuleren. Het gaat hier om eenvoudig uitvoerbare handelingen die ervoor zorgen dat je haarbos weer zal stralen. In de eerste plaats dien je op je gezondheid te letten: roken, het eten van verzadigde vetten en geraffineerde producten en een teveel aan stress zorgen voor een snelle haaruitval. Daarom kunnen meditatie oefeningen om te kalmeren, maaltijden met Omega-3 vetzuren en havermout en een afbouwen van het rookpatroon bijdragen tot de heropleving van je haren.

Hoofdmassages en ingrepen
Wanneer geen van eerdere tips lijkt te werken, kan je nog steeds doen op een nieuwere en innovatieve remedie om de haargroei weer te doen toenemen. Sinds kort zijn enkele dermatologen er immers in gespecialiseerd om hoofdmassages toe te dienen die de haargroei stimuleren. Een iets duurdere methode is tenslotte de haartransplantatie, die niet goedkoop, maar wel bijzonder effectief is. Belangrijk om weten is echter wel dat voor deze ingreep de haren van de man tijdelijk zeer kort worden geschoren.

Bij het opvolgen van deze tips straalt jouw haardos straks weer als nooit tevoren!

Over de auteur

Jana

Add Comment

Click here to post a comment

Tip van de week

Onze tip: Bestel vandaag nog & voel het verschil
Chlorella van Superfoodz - voor 22u besteld, morgen in huis

chlorella

Chlorella Spirulina tabletten bieden niets dan voordelen. Ze bevatten veel vitamines en mineralen, ontgiften je lichaam en bevatten enorm veel antioxidanten.

Vitamine D3

Productcategorieën