In de kijker Superfoods Voeding

Waarom zijn superfoods zo populair?

De laatste maanden verschijnen de zogenaamde “superfoods” steeds vaker in verschillende media. In boeken, op websites en in kranten lees je heel vaak over de superfoods en de talloze voordelen die er aan verbonden zijn. Toch zijn de superfoods voor heel veel mensen nog steeds een vaag gegeven en weten veel mensen niet waarvoor ze nu echt goed zijn. Superfood is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende soorten van eetbare planten en vruchten die heel wat essentiële voedingsstoffen bevatten. Dit kan bijvoorbeeld proteïne, mineralen, vitaminen, enzymen, anti-oxidanten en polysachariden zijn. Ook (groei)hormonen vind je vaak terug in superfoods.

Waarom ze die vruchten en planten nu superfoods heten, is eigenlijk vrij simpel te verklaren. Doordat ze alle essentiële voedingstoffen bevatten die erg belangrijk zijn voor de mensen en voor het functioneren van ons lichaam. Ze heten ook superfoods omdat de meeste van die vruchten en planten niet meer te vinden zijn bij de normale voeding. Superfoods zijn dus het ideale hulpmiddel om alle tekorten en disbalansen in je lichaam te herstellen.

Enkele voorbeelden van superfoods:

  • maca
  • spirulina
  • hennepzaad
  • producten afkomstig van kokos (kokosolie, kokoswater, kokosvlees, …)
  • goji bessen

Verder heb je ook nog superfoods die iets meer gekend zijn bij het grote publiek. Tarwegras en Quinoa zijn hier twee mooie voorbeelden van.

Waarom zijn superfoods zo goed voor je lichaam?

Doordat superfoods essentiële voedingsstoffen bevatten zal de levenskracht en vooral ook de energie van je lichaam sterk toenemen. Zaken zoals de gezondheid en het immuunsysteem zullen positief beïnvloed worden. Dit zal dan weer gevolgen hebben voor de productie van serotonine, het seksleven en de zuivering van ons lichaam. Kortom, superfoods zijn goed voor het hele lichaam!

Over de auteur

Jana Meeuws

Mama van twee. Passie voor gezonde voeding en een natuurlijke levensstijl. Redactrice @ Natuurlijkgezond.be

Add Comment

Click here to post a comment

Tip van de week

Onze tip: Bestel vandaag nog & voel het verschil
Chlorella van Superfoodz - voor 22u besteld, morgen in huis

chlorella

Chlorella Spirulina tabletten bieden niets dan voordelen. Ze bevatten veel vitamines en mineralen, ontgiften je lichaam en bevatten enorm veel antioxidanten.

Vitamine D3

Productcategorieën