Geen categorie

Helende werking van Bach-bloesems

Bach bloesems hebben een heilzame werking voor lichaam en geest

Tussen 1886 en 1936 leefde Dr. Edward Bach. Hij werkte in verschillende ziekenhuizen in Engeland en hij studeerde medicijnen. Zijn voorkeur ging uit naar homeopathische middelen om mensen mee te behandelen hij bracht in zijn vrije tijd veel tijd door in de natuur, op zoek naar geneesmiddelen die de natuur ons te bieden heeft. De bloesems die hij vond, hadden volgens hem een heilzame werking voor lichaam en geest. In totaal heeft dr. Bach 38 essences ontdekt die tot op de dag van vandaag worden toegepast bij Bach-bloesemtherapie.

Welk effect hebben Bach-bloesems op lichaam en geest?

Het belangrijkste effect van Bach-bloesems is dat ze positief inwerken op negatieve emoties. Je kunt je voorstellen dat wanneer je negatieve gevoelens, zoals angst, stress, piekeren en depressie verdwijnen, dit niet alleen een positief effect heeft op je mentale gezondheid, maar dat dit lichamelijk ook veel voordelen oplevert. Lichaam en geest zijn immers onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Bij welke aandoeningen kun je Bach-bloesem gebruiken?

Omdat Bach-bloesems een positieve werking hebben op je emoties, kunnen deze worden gebruikt bij allerlei aandoeningen waarbij stress of een disbalans in de emoties een grote oorzaak is. Denk hierbij onder andere aan:

– Burn-out
– Paniekaanvallen
– Slaapstoornissen
– Angsten en fobieën
– Depressie
– Vermoeidheid
– Concentratieproblemen
– Eetstoornissen
– Liefdesverdriet
– Wisselende stemmingen
– Moeite met sociale contacten

Dit zijn slechts enkele voorbeelden. Negatief denken, een slecht zelfbeeld en negatieve emoties liggen ten grondslag aan vele (psychische) aandoeningen en ziekten. Bij elk van dit type aandoening kunnen Bach-bloesems uitkomst bieden.

Bach-bloesems toepassen ter ondersteuning

Therapie met Bach-bloesems kan je ondersteunen bij het breken met slechte gewoonten. Slechte gewoonten blijven doorgaans bestaan door het niet lekker in je vel te zitten. Misschien probeer je al dan niet onbewust je negatieve emoties te onderdrukken met je slechte gewoonte en voel je je er tijdelijk even beter door. Rook je? Eet je teveel of ongezond, maar zou je graag willen afvallen? Ook zaken kunnen worden aangepakt door middel van therapie met Bach-bloesems. Bij verslavingen als overmatig alcoholgebruik kunnen Bach-bloesems ook worden ingezet.

Wie kunnen Bach-bloesems gebruiken?

Iedereen! Zowel volwassenen als kinderen. Kinderen, op welke leeftijd dan ook, kunnen worden geholpen met hun problemen. Van een huilbaby tot aan een adolescent met examenstress. Ook bij negatieve emoties en een laag zelfbeeld als gevolg van gepest worden, kan een kind weer beter in zijn of haar vel komen te zitten. Deze homeopathische geneeswijze kent geen negatieve bijwerkingen. Ook (huis)dieren mogen Bach-bloesems gebruiken. Heb je bijvoorbeeld een hond die doodsbang is voor vuurwerk, heb je een kat met agressieve neigingen of heb je een paard dat angstig gedrag vertoont? Ook dan zijn Bach-bloesems zeker het proberen waard.

Zijn er beperkingen qua eten, drinken en medicatie bij gebruik van Bach-bloesems?

Neen. Je mag alles blijven eten en drinken tijdens je therapie met Bach-bloesems. De werking ervan zal niet worden beïnvloed. Ook medicijnen als antidepressiva kun je met een gerust hart blijven innemen. De werking van je medicijnen zal niet verminderen. Het is aannemelijk dat het alleen maar beter met je zal gaan, wanneer je ook Bach-bloesems neemt. Verder hebben de druppels een neutrale smaak, waardoor kinderen en huisdieren ze zonder probleem zullen innemen.

De weg naar herstel

Herken je een of meerdere van de beschreven klachten bij jezelf, bij je kind of bij je huisdier? Dan zijn Bach-bloesems wellicht iets voor jou! In de meeste gevallen zijn de eerste resultaten na enkele dagen tot enkele weken op te merken. Wie weet kun je eindelijk afrekenen met nare klachten en ellendige gevoelens, waar je al zo lang mee rondloopt. Stel je eens voor hoe je leven er dan uit zou zien?

Over de auteur

Jana Meeuws

Mama van twee. Passie voor gezonde voeding en een natuurlijke levensstijl. Redactrice @ Natuurlijkgezond.be

Add Comment

Click here to post a comment

Tip van de week

Onze tip: Bestel vandaag nog & voel het verschil
Chlorella van Superfoodz - voor 22u besteld, morgen in huis

chlorella

Chlorella Spirulina tabletten bieden niets dan voordelen. Ze bevatten veel vitamines en mineralen, ontgiften je lichaam en bevatten enorm veel antioxidanten.

Vitamine D3

Productcategorieën