Doktoren Geen categorie Natuurlijke Therapie

Homeopathie? Oorzaak aanpakken, niet het symptoom!

De kracht van homeopathie

Samuel Hahnemann (1755 – 1843) wordt gezien als de grondlegger van de homeopathie. Hahnemann was erg geïnteresseerd in de geneeskunde, maar stond niet achter de standpunten die de geneeskunde van die tijd innam. Tijdens het vertalen van een artikel, las hij over de Kinineboom in Peru, wat een effectief middel bleek tegen malaria. Dit effect vond Hahnemann zo interessant, dat hij meer over de geneeskracht van de natuur wilde weten. Het schors van de Kinineboom probeerde hij op zichzelf uit, en hij kreeg drugs-achtige symptomen. Zijn conclusie was dat producten die symptomen veroorzaken in een gezond persoon, kan een ziek persoon met dezelfde symptomen genezen.

Grondlegger der homeopathie
De hierboven beschreven mening, ook wel grondthese genoemd, staat nu bekend als ‘similia similibus curentur’ (het gelijkende geneest het gelijke). De homeopathie was nu geboren. De pure, originele stof is vaak te sterk om direct in te nemen, waardoor er heftige vergiftigingen kunnen optreden. Daarom worden de stoffen gepotentieerd, waarbij het op een systematische manier verdund en geschud wordt. Sterk verdunde stoffen blijken een effectieve, geneeskrachtige werking op ons lichaam uit te oefenen, waardoor er zeer snel genezing kan optreden.

Homeopathie is een krachtige manier om aandoeningen en ziekten te behandelen. In plaats van gebruik te maken van synthetische medicatie, ontwikkeld door de farmaceutische industrie, worden er enkel natuurlijke producten gebruikt in sterk verdunde samenstelling. Elke stof kan bepaalde aandoeningen, ziekten of kwalen genezen.

In de reguliere geneeskunde wordt er gekeken naar gemiddelden, en wordt het medicijn ingezet dat voor de meeste mensen werkt. Maar bij de homeopathie staan de symptomen en de ervaring van de patiënt bovenaan. Er worden over het algemeen geen diagnostische tests gedaan, maar gebruiken alleen de bewoordingen en klachten van de patiënt. De patiënt wordt door de homeopaat nauwlettend in de gaten gehouden, wat het welzijn van de patiënt doet toenemen. Naast het feit dat er natuurlijke producten ingezet worden, is ook het contact tussen homeopaat en patiënt veelbelovend.

Homeopathie is al eeuwen oud
Heb jij je al eens afgevraagd hoe mensen ziekten en aandoeningen konden genezen voordat de reguliere geneeskunde en synthetische medicijnen bestonden? Juist, met homeopathie! De mensen van toen stonden veel dichter bij de natuur dan de hedendaagse mens, en waren ook veel beter op de hoogte van de geneeskracht van planten, bloemen, bomen en andere stoffen uit de natuur. Dit bewijst ook maar eens dat homeopathische middelen ook zeker werken!

Homeopathie en reguliere geneeskunde
Patiënten kunnen zich in de reguliere geneeskunde laten behandelen, in de homeopathie, of gebruik maken van een combinatie van deze geneesmethoden. Professionele homeopaten hebben opleidingen anatomie en pathologie afgerond, en kunnen naast een behandeling in de reguliere geneeskunde ook aanvullend homeopathisch behandelen. In de meeste gevallen kan de homeopathie gewoon gebruikt worden naast eventuele synthetische medicatie, wel gebeurt dit altijd in overleg met de huisarts of behandelend arts van de patiënt.

Krachtig genezen
Zelfs bij mensen die niet geloven in de homeopathie, zijn interessante resultaten geboekt. Mensen met een aandoening waarbij synthetische medicatie niet of onvoldoende helpt, kan het gebruik van homeopathische middelen zorgen voor verbetering van de ziekte of aandoening. Homeopathie blijkt dus veel krachtiger te zijn dan de tegenstanders denken. Mensen die al voorstander van homeopathie waren, worden na genezing met homeopathische middelen nog positiever!

Kracht van het eigen lichaam

Bij natuurgeneeskunde of homeopathie wordt uitgegaan van de genezende kracht van het lichaam. En niet van de kracht van medicijnen en dergelijke, zoals tegenwoordig het meest maatschappelijk geaccepteerd is. Bij natuurgeneeskunde wordt vooral gekeken naar natuurlijke middelen en supplementen om je gezondheid te verbeteren. Tegenwoordig wordt er bij natuurgeneeskunde vooral van uitgegaan dat het lichaam zichzelf kan genezen. Voorbeelden hiervan zie je al in de natuur. Zoals dieren die zichzelf genezen.

Onze tip: ontdek het ruime homeopatische product aanbod van Viata
Voor 19 uur besteld, de volgende dag in huis

viataRuim 1100 homeopatische producten kunnen online makkelijk worden besteld via de webshop van de Belgische online apotheek Viata.  Van de merken Boiron, Heel, Vanocomplex tot Labo-life.  Je moet zelfs je woning niet meer uit!

Over de auteur

Jana Meeuws

Mama van twee. Passie voor gezonde voeding en een natuurlijke levensstijl. Redactrice @ Natuurlijkgezond.be

Add Comment

Click here to post a comment

Tip van de week

Onze tip: Bestel vandaag nog & voel het verschil
Chlorella van Superfoodz - voor 22u besteld, morgen in huis

chlorella

Chlorella Spirulina tabletten bieden niets dan voordelen. Ze bevatten veel vitamines en mineralen, ontgiften je lichaam en bevatten enorm veel antioxidanten.

Vitamine D3

Productcategorieën