Voeding

Mama Stefanie (38): “Had ik dit maar eerder ontdekt, dan aten mijn kids altijd gezonder”

Als mama wil je enkel het beste voor je kinderen. Op het vlak van kledij, schoolbenodigdheden, speelgoed én voeding. Toch is het niet altijd eenvoudig om een gezonde maaltijd voor te schotelen. Dat weet de 38-jarige mama Stefanie uit Sint-Niklaas als geen ander. “Ik had niet genoeg geld om mijn dochters dagelijks verse producten voor te schotelen”, zegt ze. “Tot ik iets nieuws ontdekte.”

Laten we het met z’n allen even toegeven. Want we doen het allemaal: uit tijdsgebrek snel een lasagne of pizza in de oven zetten. Of de kids voor hun goed rapport trakteren op frietjes. Snel en gemakkelijk? Absoluut. Lekker? Dat ook. Gezond? Helaas. Toch is het zo belangrijk om je kinderen de juiste voedingsstoffen en bouwstenen mee te geven.

“Geen geld voor gezonde voeding”

Dat beseft ook Stefanie, een 38-jarige mama uit Sint-Niklaas. Al jaren sukkelt ze met zware rugproblemen en diabetes door een ongezond dieet. “Ik heb enorm afgezien en veel pijn gehad. Dat wil ik mijn kinderen niet aandoen. Dat verdienen ze niet”, vertelt de mama van twee. “Ik probeer mijn dochters Tessa en Elke veel groenten en fruit voor te schotelen. Maar gezonde voeding is duur. Bioproducten kosten vaak het dubbele.”

Soms is er geen andere keuze dan fastfood, door tijdsgebrek. “Tessa gaat naar de klarinetles, Elke drie keer per week naar de atletiek”, vertelt Stefanie. “Ik heb dan geen tijd om te koken. Maar ik krijg het niet over mijn hart om hen de pijn aan te doen die ik dagelijks voel. Ik heb me suf gezocht naar een oplossing, en die gelukkig ook gevonden!”

Slechts 1 keer klikken

Ongezond eten heeft serieuze gevolgen. Je voelt je futloos, hebt geen energie en gaat slechter slapen. Hierdoor voel je je niet alleen fysiek uitgeput, ook mentaal heeft een impact. En ook de extra kilo’s liegen er niet om. Stefanie vond de oplossing bij FamilyCard, een gratis webshop klantenkaart waar intussen al meer dan 60.000 Belgen gebruik van maken. “FamilyCard dient dus eigenlijk als een soort van digitale webshop klantenkaart.” Maar volgens Stefanie is het veel meer dan dat. “Het klopt dat het een digitale klantenkaart is, maar dan wel de verbeterde versie vind ik. Eerst activeer je je kaart, vervolgens plaats je een aankoop bij een deelnemende webshop, bijvoorbeeld Collect&Go, MediaMarkt of  Farmaline. Na die aankoop plaatsen ze een korting in cash geld op je FamilyCard account. Dat bedrag kan je vervolgens laten uitbetalen op je bankrekening, en daarmee voorzie ik mijn dochters van gezondere voeding. Het is eenvoudig en werkt prima, al mijn vriendinnen zijn ook al lid.” aldus Stefanie.

95 euro gespaard

“OK, je gaat er misschien niet rijk van worden, tenzij je elke dag honderden euro’s online uitgeeft. Maar het is absoluut de moeite, zeker omdat je er haast niets voor moet doen, behalve je kaart activeren voor elke aankoop bij een van de deelnemende webshops”, gaat Stefanie verder. “800 webshops hebben zich intussen al aangesloten. Je maakt een gratis account aan, activeert je FamilyCard voor je online een aankoop plaatst en in ruil krijg je een extra korting op je FamilyCard gestort. In dit handige instructiefilmpje zie je meteen hoe het in werk gaat.”

Stefanie spaarde zo al ongeveer 95 euro bij elkaar. “En die centen kan ik goed gebruiken om eens wat meer bioproducten te kopen”, zegt ze. “Of om af en toe eens te bestellen bij HelloFresh of Foodbag. Daar krijg je snel, lekker en gezond eten aan je voordeur geleverd.”

Waar zitten de addertjes dan?

Niets is gratis, dus waarom zou een FamilyCard dat wel zijn? We vroegen het Dhr. Willems (38), oprichter van FamilyCard. “FamilyCard is 100% gratis en zal dat ook altijd blijven. Wij verdienen ons geld immers aan reclame inkomsten, waardoor we het platform volledig gratis kunnen houden. Bovendien wordt alle data veilig opgeslagen en in onze privacy verklaring staat glashelder omschreven dat deze nooit doorgegeven of doorverkocht zal worden aan derden.” De Aalsterse startup heeft trouwens ambitieuze plannen: “We willen eerst België veroveren, en hebben al plannen gemaakt voor Frankrijk en Duitsland. Dat ons concept aanslaat, is duidelijk. We hadden 9 maand na lancering al meer dan 30.000 leden” aldus Willems.

Intussen al meer dan 63.000 gebruikers

Begin dit jaar haalde FamilyCard de kaap van 60.000 gebruikers. “Al 63.000 Belgen hebben de voordelen van FamilyCard ontdekt en sparen nu maandelijks tot wel €150 extra korting bijeen. Maar dat succes eist ook z’n tol op onze informaticasystemen. We willen dit jaar nog een 2.500-tal nieuwe leden verwelkomen, maar dan sluiten we de inschrijvingen voor een tijdje” aldus Willems.

Wie ook interesse heeft in een gratis FamilyCard, kan een kijkje nemen op www.familycard.be.

– JME

Over de auteur

Jana Meeuws

Mama van twee. Passie voor gezonde voeding en een natuurlijke levensstijl. Redactrice @ Natuurlijkgezond.be

Tip van de week

Onze tip: Bestel vandaag nog & voel het verschil
Chlorella van Superfoodz - voor 22u besteld, morgen in huis

chlorella

Chlorella Spirulina tabletten bieden niets dan voordelen. Ze bevatten veel vitamines en mineralen, ontgiften je lichaam en bevatten enorm veel antioxidanten.

Vitamine D3

Productcategorieën