Beauty Natuurlijk gezond

4 Tips voor Natuurlijke Schoonheid

Je buitenzijde is een reflectie van je gezondheid aan de binnenkant.

We kennen allemaal de uitspraken als “mooi van binnen, mooi van buiten” wel. Je buitenzijde is een reflectie van je gezondheid aan de binnenkant. Je kunt deze natuurlijke schoonheid wel een handje helpen, want andersom werkt het ook: als je je mooi voelt van buiten, voel je je prettig van binnen.

Symptomen aan de buitenzijde als gespleten nagels, een doffe huid en acne zijn signalen dat je lichaam van binnen om iets extra’s vraagt. Je natuurlijke schoonheid keert terug als je lichaam weer in balans is. Wat kun je zelf doen om van nature te stralen?

Tip 1: Rust

Je geest en je lichaam hebben rust nodig om te herstellen, dingen te verwerken en op te laden. Zorg dus voor voldoende nachtrust. Daarbij helpt het om te bedenken dat alle uren voor middennacht “dubbel tellen”. Waarschijnlijk ben je minder uitgerust als je tussen 02.00 uur tot 10.00 uur slaapt, dan dat je tussen 22.00 uur tot 06.00 uur. Dat heeft met de aanmaak van slaaphormonen te maken en het natuurlijke bioritme van de aarde.

Rust komt niet aleen van een goede nachtrust. Ook een dagje vrij nemen, een kruis in je agenda zetten, of een afspraak met een vriendin afzeggen, omdat je liever een boek op de bank leest, zijn fijne manieren om meer rust in je leven te krijgen.

Tip 2: Ga naar buiten!

In de buitenlucht zit de meeste zuurstof om de cellen van je lichaam te voeden. Daarnaast kan ons lichaam in de buitenlucht volledig vrij zijn: we kunnen rennen, springen, huppelen, hard roepen en spelen. Wat dacht je van een ommetje door het park op te fiets of te voet? Ons lichaam is gemaakt om te bewegen. Hiermee verbrand je ook nog eens overtollge caloriën. Je zult zien dat lekker buiten spelen, zoals een potje voetbal of tikkertje met de kinderen uit de buurt, een glimlach op je gezicht tovert.

Tip 3: Lachen is gezond

En dat brengt ons tot het volgende punt: gebruik je lachspieren! Door te lachen maakt je lichaam hormonen aan die je lekker laten voelen: endorfine, het gelukshormoon. Lachen zorgt ook voor relativatie. Zogenaamd grote problemen lijken ineens piepklein en onbelangrijk. Ook werkt lachen aanstekelijk. Door een lach weg te geven, maak je de dag van een ander positiever. En als dat nog niet genoeg reden is om te lachen: bij het lachen gebruik je allerlei spieren in je gezicht die zorgen voor een strakkere huid.

Tip 4: Zo binnen, zo buiten

Als je je lichaam van binnen ondersteunt met de nodige vitamines en mineralen, zie je dit terug aan de buitenzijde. Je organen die zorgen voor de afscheiding van je afvalstoffen, zoals je nieren, darmen, lever en huid, kunnen wel een handje gebruiken bij dat werk. Ondersteunende kruiden helpen bij het ontgiften of detoxen, evenals bepaalde detox thee (ook wel teatox genoemd). Ook kun je je immuumsysteem in balans brengen met de nodige vitamines. Hiervoor kun je terecht in onze shop!

Tip van de week

Onze tip: Bestel vandaag nog & voel het verschil
Chlorella van Superfoodz - voor 22u besteld, morgen in huis

chlorella

Chlorella Spirulina tabletten bieden niets dan voordelen. Ze bevatten veel vitamines en mineralen, ontgiften je lichaam en bevatten enorm veel antioxidanten.

Vitamine D3

Productcategorieën