Geen categorie

Griep voorkomen & snel overwinnen

Griep voorkomen of snel overwinnen
Het winterse tijdperk komt er weer aan. Daarmee ook weer de periode  van verkoudheden. De griep komt elke winter aanwaaien. Griep symptomen tonen zich glorierijk wanneer de eerste sneeuwvlokjes vallen, de sloten in een ijzig Antarctica landschap verandert en de mensen gemutst naar hun werk gaan. Alhoewel… Vele mensen worden ziek en het ziekteverzuim neemt drastisch toe.

Geteisterd door griep

Je voelt je grieperig. De symptomen van griep zijn overduidelijk. Je voelt je zwak en moe. Je hebt het bloedheet, maar tegelijkertijd rollen de koude rillingen over je lichaam. Koorts, boven de 38 graden laat de temp je weten. Het lijkt alsof je net een marathon hebt gerend en tussendoor diverse push-ups en buikspieroefeningen hebt uitgevoerd. Je hebt overal spierpijn en stijve ledematen. Laten we de knallende hoofdpijn, de enorme hoestbuien en keelpijn niet vergeten. Het is geen vraag, maar een weet. Griep is echt niet fijn.
Van griep kun je goed ziek worden. Meestal duurt een griep zeker een week, mar dit kan oplopen tot zelfs meer dan twee weken. Dat wil je natuurlijk voorkomen. Daarom biedt Oscillococcinum  een mogelijke uitkomst. Het voorkomt niet alleen dat je geteisterd wordt door de griep, maar verkort ook de tijd dat jij griep hebt en doet je sneller beter voelen.

Wat is Oscillococcinum?

Oscillococcinum is een homeopathisch middel tegen griep en verkoudheid. Dit middel wordt gecreëerd door de fabrikant Boiron. Oscillococcinum zijn als het ware griepkorrels. Het zijn witte korrels die in buisjes bewaart worden.
Het actieve ingrediënt in Oscillococcinum is anas barbariae hepatis et cordis extractum 200K HPUS. De pillen bestaan verder uit bindmiddel en suikers waaronder lactose.

Wat is Anas barbariae hepatis et cordis extractum?
Anas barbariae hepatis et cordis extractum is een ontzettend ingewikkeld woord, maar staat gewoonweg voor muskuseend. Het medicijn wordt gevormd door extracten van het hart en de lever van deze eend.

Wat is HPUS 200K?

Alleen wat is 200K? Met 200K wordt de homeopathische verdunning bedoeld, ook wel de potentie. In het vakjargon van de geneeskunde betekent potentiëren verdunnen. Hiermee worden de werkzame stoffen verkregen uit de muskuseend sterk verdunt. De K-reeks van potentiëren weergeeft dat 1 op 100 is verdund. Dit betekent dat 1 oorspronkelijke werkzame stoffen verdunt wordt met 99 delen zuiver alcohol. Bij Oscillococcinum is 2 op 100 verdunt. De verdunning is dus 200 keer opnieuw uitgevoerd.

Waar is Oscillococcinum te koop?

Oscillococcinum zijn verkrijgbaar bij de drogisterij en apotheek. Oscillococcinum kost bij de drogist ongeveer 10 euro. Elk doosje bevat ongeveer 6 buisjes.

Waarvoor kun je Oscillococcinum gebruiken?

Oscillococcinum is een preventief middel, maar is ook een zeer effectief middel wanneer de griep je al te pakken heeft. Neem ter voorkoming van griep of van een grieperig gevoel wekelijks een buisje. Wil je de griepaanvallers die jouw lichaam terroriseren bestrijden? Dan moet je 2 tot 3 buisjes per dag innemen voor ongeveer 3 dagen lang.

De werking van de medicijnen is nooit wetenschappelijk aangetoond, evenals diverse andere homeopathische geneesmiddelen. Echter geven de gebruikers aan dat het wel degelijk heeft geholpen! Wie weet, wordt dit middel ooit hét alternatief tegen de griep!

Over de auteur

Jana Meeuws

Mama van twee. Passie voor gezonde voeding en een natuurlijke levensstijl. Redactrice @ Natuurlijkgezond.be

Tip van de week

Onze tip: Bestel vandaag nog & voel het verschil
Chlorella van Superfoodz - voor 22u besteld, morgen in huis

chlorella

Chlorella Spirulina tabletten bieden niets dan voordelen. Ze bevatten veel vitamines en mineralen, ontgiften je lichaam en bevatten enorm veel antioxidanten.

Vitamine D3

Productcategorieën