Natuurlijke Therapie

Met enige regelmaat naar ostheopaat

We vinden het heel logisch om ons gebit periodiek te laten controleren bij de tandarts, maar veel mensen denken er niet over na dat het ook wel eens raadzaam kan zijn om regelmatig een ostheopaat te consulteren. Hiermee wordt herhaling en verergering van klachten voorkomen, dus het is een goed idee om met enige regelmaat naar een ostheopaat te gaan. Zeker wanneer je al een tijd rondloopt met bepaalde klachten, kan een ostheopaat uitkomst bieden.

Wat is een ostheopaat?
Een ostheopaat kijkt naar het hele lichaam en niet naar een specifiek onderdeel ervan. Vooral naar de rug en het bekken wordt gekeken, omdat een ostheopaat zich richt op botten, maar tijdens een behandeling checkt hij of zij ook zaken als spieren, het zenuwstelsel, bloedvaten, organen en de schedel. Je kunt je verbazen over het feit dat wanneer je klachten hebt aan je rug, ook de rest bekeken wordt, maar het hoeft niet altijd zo te zijn dat de oorzaak in je rug gevonden wordt. Heb je bijvoorbeeld problemen met je darmen, dan kan dat wel eens met je rug te maken hebben of andersom. Een ostheopaat weet welke lichaamsfuncties met elkaar in verbinding staan en kan zo ontdekken waar je pijn vandaan komt.

Behandeling met de handen
Een ostheopaat werkt met zijn handen. Daarmee gaat hij of zij op zoek naar de oorzaak van de pijn. Bijvoorbeeld als het gaat om rug- en nekklachten, sportblessures, stressklachten, vermoeidheid, maag- en darmklachten, bekkeninstabiliteit en hoofdpijn. Je ligt op een behandeltafel en wordt overal gecheckt.

Klachten kunnen voorkomen worden
Ga je voor het eerst naar een ostheopaat, bedenk dan dat het het best is om dit niet eenmalig te doen. Een behandeling heb je ongeveer eens in de paar weken en zeker niet korter op elkaar omdat je lichaam de kans moet krijgen om te herstellen van de behandeling, maar vervolgens kan het maar beter niet helemaal klaar zijn. Het is een goed plan om bijvoorbeeld eens per jaar naar een ostheopaat te gaan om je te laten checken. Zo voorkom je dat er bepaalde klachten ontstaan en mocht er een beginnend probleem ontdekt worden ergens in je lichaam, dan is de ostheopaat er snel bij en heb je vervolgens minder pijn omdat je er vroeg bij bent. Samen met de ostheopaat werk je aan een optimale gezondheid van je lichaam. Ook al heb je geen specifieke klachten, een ostheopaat weet vanuit zijn deskundigheid wanneer er iets aan het ontstaan is waar jij geen weet van hebt.

Ook voor kleintjes
Dat geldt voor volwassenen, maar ook voor kinderen en baby’s. Met name baby’s hebben vaak baat bij een ostheopaat. Bijvoorbeeld bij darmkrampen, slaapproblemen, overgeven en gedragsproblemen. Ouders van kleintjes doen er goed aan om regelmatig een ostheopaat te consulteren, omdat voorkomen altijd beter is dan genezen! Een ostheopaat werkt helemaal zelfstandig en er is dan ook geen verwijzing nodig van een huisarts. Je bent dus helemaal vrij om zelf naar de ostheopaat te gaan. Een aanrader, want je zult je er geheid beter door voelen!

Over de auteur

Jana Meeuws

Mama van twee. Passie voor gezonde voeding en een natuurlijke levensstijl. Redactrice @ Natuurlijkgezond.be

Add Comment

Click here to post a comment

Tip van de week

Onze tip: Bestel vandaag nog & voel het verschil
Chlorella van Superfoodz - voor 22u besteld, morgen in huis

chlorella

Chlorella Spirulina tabletten bieden niets dan voordelen. Ze bevatten veel vitamines en mineralen, ontgiften je lichaam en bevatten enorm veel antioxidanten.

Vitamine D3

Productcategorieën