Geen categorie Natuurlijk gezond

Stress en slapeloosheid: een natuurlijke oplossing.

Stress en slapeloosheid: gevolgen van een hoge werkdruk

Stress en slapeloosheid: een probleem van de tijd
Vele jaren geleden werkten de meeste mensen op het land, in de fabriek of op straat. Er werd hard gewerkt, er werd veel energie in het werk gestopt en er werden lange dagen gemaakt, maar aan het einde van de dag was de werkdag ook echt afgelopen. Tegenwoordig is dit wel anders. De banen zijn niet alleen veranderd en van buiten naar binnen verplaatst, maar brengen ook meer stress met zich mee. Ga je na een lange werkdag naar huis, dan is de kans groot dat je ’s avonds nog zit te werken of in ieder geval over je werk nadenkt.

Stress en slapeloosheid: gevolgen van een hoge werkdruk
Door de veranderingen in de arbeidsmarkt, hebben steeds meer mensen te maken met stress en slapeloosheid. Je kunt de deur achter kantoor nooit echt sluiten en dit betekent dat je ook na je werk na gaat denken over je klanten, je collega’s, dat ene belangrijke document die je voor een klant moet maken en de vergadering van morgen. Het resultaat? Je kruipt nog even snel achter je computer in de avond of je denkt de hele avond na over je werk. Hier komt niet alleen stress van, maar kom je ook moeilijker in slaap.

De gevolgen van stress en slapeloosheid door drukte op het werk
Het is niet erg als je af en toe stress ervaart of een keer een nachtje niet goed kunt slapen, maar langdurige stress en slapeloosheid brengen wel schadelijke gevolgen met zich mee.

Ten eerste kun je door stress en slapeloosheid te maken krijgen met diverse lichamelijke klachten, zoals hoofdpijn, rugpijn, nekpijn, een verminderde concentratie en een verslechterde productiviteit. Je hebt minder energie, je hebt minder zin om je in te zetten op je werk en je krijgt simpelweg minder klussen gedaan op een gemiddelde werkdag. Zo kom je in een vicieuze cirkel terecht, aangezien je hier nog meer stress door krijgt en nog slechter door slaapt. Het resultaat? Als je niets aan jouw problemen doet, kun je zelfs een burn-out krijgen. Dit betekent dat je voor langere tijd uit de running ligt en echt ziekteverlof moet nemen.

Daarnaast brengen langdurige stress en slapeloosheid ook psychische gevolgen met zich mee. Denk hierbij aan klachten als somberheid, een gebrek aan motivatie om leuke dingen te doen en zelfs aan depressieve gevoelens. Heb je het idee dat je echt niet meer vooruit komt op je werk en dat de stress en de slapeloosheid je te veel worden, dan kun je echt in een depressie raken.

Stress en slapeloosheid voorkomen en oplossen: tips
Wil je voorkomen dat je last krijgt van stress en slapeloosheid of heb je al last van deze klachten en wil je dit zo snel mogelijk oplossen? Gebruik dan onderstaande tips om dit snel en effectief te doen.

Tip 1: neem je werk niet mee naar huis. Werk doe je op je werk, niet thuis na een lange dag op kantoor. Krijg je je werk echt niet af zonder het mee naar huis te nemen? Meld dit dan aan je leidinggevende, want dit kan niet de bedoeling zijn.

Tip 2: beloon jezelf na een lange werkdag. Neem bijvoorbeeld een warm bad, eet je favoriete gerecht of kijk een leuke film met je partner om echt te ontspannen.

Tip 3: gebruik natuurlijke middelen tegen stress en slapeloosheid. Geen medicijnen met vervelende bijwerkingen, maar natuurlijke medicijnen die jouw stress verminderen en je slaap verbeteren.

Benieuwd naar de natuurlijke middelen die je kunt gebruiken tegen stress en slapeloosheid? Bekijk ons grote aanbod natuurlijke medicijnen.

Tip van de week

Onze tip: Bestel vandaag nog & voel het verschil
Chlorella van Superfoodz - voor 22u besteld, morgen in huis

chlorella

Chlorella Spirulina tabletten bieden niets dan voordelen. Ze bevatten veel vitamines en mineralen, ontgiften je lichaam en bevatten enorm veel antioxidanten.

Vitamine D3

Productcategorieën