Bewegen & Sport

Natuurlijk mooi met fitness

Fit in je vel: Een gezonde geest in een gezond lichaam

Fit in je vel
Een gezonde geest in een gezond lichaam, dat schreven de oude Grieken al. Zorg dragen voor jezelf is dan ook van uitermate belang om je goed in je vel te voelen. Dat begint bij gezonde voeding, maar onderschat ook het nut van lichaamsbeweging niet. Het is dé ideale manier om spieren te kweken en vet te verbranden, om zo je lichaam te shapen en voor een strakke huid te gaan. Fitness is voor velen dé ideale sport. Goedkoop, gemakkelijk en veelzijdig, kan het nog beter? Met deze gids ontdek je alvast de voordelen van fitness, zodat je zelf aan de slag kan gaan om je eigen fitnessrituelen op te bouwen.

Waarom kiezen voor fitness?
Fitness houdt je gezond, omdat je je lichaam op de proef stelt met oefeningen die we door ons alledaagse zittende leven zijn afgeleerd. Lopen, liften en pompen zijn bewegingen die natuurlijk aanvoelen voor je lichaam, maar die we vandaag niet meer vaak moeten doen. Een heleboel moderne uitvindingen, zoals een auto, lift of computer hebben immers onze natuurlijke lichaamsbeweging vervangen. Om ervoor te zorgen dat je lichaam toch de uitdaging krijgt die het nodig heeft, is fitness een ideale kuur. Je beweegt, zweet en traint terwijl je meteen ook nog kan genieten van je favoriete muziek. Dat je er ook een mooie lijn en strakke spieren van krijgt, is mooi meegenomen.

Méér dan een sport
Om te starten met fitnessen, heb je niet meer nodig dan een paar stevige sportschoenen en een luchtige outfit. Met een basis abonnement voor de sportschool kan je dan meteen aan de slag. Omdat er zo’n ruim assortiment aan fitnesstoestellen bestaat, is er voor elke sporter een geschikte oefening. De loopband en de fiets zijn algemeen bekende en makkelijke toestellen, maar ook voor de roeimachine heb je niet meer nodig dan een stevige armslag. Dat ruime assortiment betekent tevens dat je niet snel verveeld raakt. Fitness is een natuurlijke manier om in vorm te geraken en blijven, en door het veelzijdige aanbod vind je steeds opnieuw een nieuwe uitdaging.

Tips en tricks om aan de slag te gaan (én blijven)
Je motiveren om naar de sportschool te gaan, kan vaak het moeilijkste zijn. Kies voor een leuke outfit waarin je je goed voelt, zodat je meteen meer zin hebt om te gaan sporten. Met lichte en natuurlijke stoffen, zoals katoen, beweeg je vrij en kan je elk fitnesstoestel aan. Last van zweten? In een zwarte outfit zie je geen vervelende zweetplekken. Vergeet ook niet dat een gezonde regelmaat bij fitness van uitermate belang is. Bouw een schema op, zodat je minstens twee tot drie keer per week in de sportschool bent. Je wilt immers op een rustige en natuurlijke manier je routine opbouwen. Vraag daarom ook zeker uitleg aan je instructeur, zodat je elke oefening efficiënt en correct uitvoert.

Op weg naar een fitter leven
Heb je zelf de fitnesskriebel te pakken? Lopen, fietsen, roeien, pompen of dansen, bij natuurlijkgezond.be kan je terecht om je fitnessavontuur te starten, want wij helpen je graag verder op weg. Ontdek hier (link invoegen) alvast meer informatie.

Over de auteur

Jana Meeuws

Mama van twee. Passie voor gezonde voeding en een natuurlijke levensstijl. Redactrice @ Natuurlijkgezond.be

Add Comment

Click here to post a comment

Tip van de week

Onze tip: Bestel vandaag nog & voel het verschil
Chlorella van Superfoodz - voor 22u besteld, morgen in huis

chlorella

Chlorella Spirulina tabletten bieden niets dan voordelen. Ze bevatten veel vitamines en mineralen, ontgiften je lichaam en bevatten enorm veel antioxidanten.

Vitamine D3

Productcategorieën