Superfoods Voeding

Een heerlijk kopje thee; een weldoener voor je gezondheid

Elke dag een kopje witte of groene thee

De positieve impact van thee op de gezondheid
Voor veel mensen is thee veel meer dan een lekker drankje. Zij drinken thee niet alleen omdat ze het drankje lekker vinden, maar ook omdat het drinken van thee enkele positieve gezondheidseffecten met zich meebrengt. Welke gezondheidseffecten dit zijn, lees je in dit artikel. Door dit artikel goed door te lezen, kom je er vanzelf achter of je jouw gezondheid mogelijk kunt verbeteren door (meer) thee te drinken.

Thee drinken: welke theesoorten zijn het beste voor de gezondheid?
Alle thee is gezond, maar de theesoorten die in dit artikel beschreven worden en een uitermate positieve invloed hebben op de gezondheid, zijn witte thee en groene thee. Witte thee is een theesoort die van de eerste jonge koppen van de theeplant getrokken wordt. Deze knoppen worden geplukt binnen de eerste 48 uur nadat ze zijn gevormd.  De thee smaakt van nature lichtjes zoet. Groene thee is ook afkomstig van de theeplant, maar heeft geen fermentatieproces ondergaan. De jonge blaadjes worden geplukt met de hand en hier wordt thee van gemaakt.

De positieve effecten van witte en groene thee op de gezondheid
Witte en groene thee zijn allebei erg gezond. De belangrijkste positieve gezondheidseffecten van deze beide theesoorten, zijn de volgende:
–  verminderen het risico op kanker.
– verminderen het risico op hart- en vaataandoeningen, waaronder beroertes en hartinfarcten.
– stimuleren de spijsvertering.
–  stimuleren de werking van het afweersysteem en zorgen ervoor dat je minder snel ziek wordt.
–  bevorderen de huidbescherming tegen gifstoffen, onder andere in fel zonlicht en in de omgeving.
– bevorderen de alertheid en concentratie. Ook zorgen de theesoorten ervoor dat je creatief vermogen verbetert.
– Witte en groene thee bevorderen de afbraak van oestrogeen.

Verder zijn de theesoorten ook erg goed voor mensen die af willen vallen, simpelweg omdat de theesoorten insulineboosters zijn en zo het koolhydraatladen na het sporten verbeteren. Daarnaast stimuleren de theesoorten de vetverbranding in de lever, waardoor je gemakkelijker af kunt vallen.

Witte thee en groene thee drinken: doe het dagelijks
Om van de gezondheidseffecten van witte en groene thee te kunnen profiteren, moet je de thee iedere dag drinken. Het beste is om ongeveer een liter thee per dag te drinken, maar een kopje thee per dag kan ook al voldoende zijn om in bepaalde mate van de gezondheidseffecten van de theesoorten te profiteren. Overigens is het wel belangrijk om te weten dat het drinken van een liter vloeistof per dag niet voldoende is, aangezien een volwassene altijd twee liter water moet drinken. Drink je een liter thee per dag, dan moet je dus ook nog een liter water drinken om je lichaam gezond te houden.

Witte en groene thee: heb ik het nodig?
Heb je te maken met bepaalde gezondheidsproblemen die aan bovenstaande positieve effecten van witte en groene thee gekoppeld kunnen worden? Dan raden wij je aan om witte en/of groene thee te drinken en zo van de positieve gezondheidseffecten van de theesoorten te profiteren. Heb je niet echt klachten, maar wil je jouw algemene gezondheid verbeteren? Dan kun je dit ook doen door meer witte en/of groene thee te drinken. Tot slot is het drinken van witte en/of groene thee ook zeker een aanrader voor mensen die effectiever af willen vallen door meer vet te verbranden. Witte en groene thee helpen namelijk ook bij de vetverbranding in de lever.

Ben jij overtuigd van de vele voordelen van witte en groene thee? Bestel jouw witte en/of groene thee dan via onze online shop.

Onze tip: het ruime thee gamma van VitaZita

16378_concap-thee_nl-thumb-1_200x200Voorbeeld: krachtige Concap Kruidenthee bestrijdt vermoeidheid, futloosheid, problemen met de spijsvertering en ondersteunt chronische ziektes. Verhoogt de lichamelijke en geestelijke weerstand en stimuleert het geheugen. Kan ook gebruikt worden bij kortstondige vermoeidheid en problemen met de stoelgang.

Veel meer thee soorten beschikbaar.

Over de auteur

Jana Meeuws

Mama van twee. Passie voor gezonde voeding en een natuurlijke levensstijl. Redactrice @ Natuurlijkgezond.be

Add Comment

Click here to post a comment

Tip van de week

Onze tip: Bestel vandaag nog & voel het verschil
Chlorella van Superfoodz - voor 22u besteld, morgen in huis

chlorella

Chlorella Spirulina tabletten bieden niets dan voordelen. Ze bevatten veel vitamines en mineralen, ontgiften je lichaam en bevatten enorm veel antioxidanten.

Vitamine D3

Productcategorieën