Diëten Voeding

De kracht van een proteïne dieet

Ongetwijfeld komt dit woord herkenbaar bij je voor. Maar wat exact proteïne is, zal je hoogstwaarschijnlijk niet weten. Welnu, proteïne is hetzelfde als eiwitten en dat woord zal je  iets bekender voor komen. Eiwitten zijn voedingsstoffen voor je lichaam samen met koolhydraten en vetten. Een voordeel van proteïne is dat ze je langer een vol gevoel geven, wat resulteert in een gezond gewicht aangezien je minder snel honger hebt. Een ander voordeel van proteïne is dat ze positief zijn voor je lichaam. Zo wordt het veel door sporters gebruikt, omdat het helpt bij het herstellen van je spieren. Ook is het goed voor de huid en voor allerlei andere chemische processen in je lichaam. Proteïne is voornamelijk te vinden in dierrijke producten. Voorbeelden hiervan zijn vlees, zuivel en ook in vis zit heel veel proteïne. Hoeveel proteïne een mens nodig heeft, verschilt per groep. Kinderen, jongeren en sporters hebben bijvoorbeeld meer proteïne nodig dan andere mensen.

De voordelen van een proteïne dieet.

Veel proteïne is ideaal voor een dieet. Indien je er veel van neemt, moet je lichaam namelijk sneller werken. Dit resulteert erin dat het lichaam meer energie moet verbruiken. En door het meer gebruiken van energie wordt er meer vet verbrandt. Een ander voordeel is, is dat proteïne heel erg vult. Dit leidt er toe dat je minder zin hebt om te snoepen. Ook dit resulteert uiteindelijk in vetverlies, aangezien je minder kcal binnenkrijgt. Een ander voordeel van een dergelijke dieet, in vergelijking met andere diëten, is dat je vrijwel geen honger hoeft te leiden. Diëten staat doorgaans synoniem aan honger lijden. Wanneer je echter een goed eiwitdieet volgt, zal dit niet het geval zijn. Je zult altijd voedzaam naar bed gaan. Bovendien voorkomt het ook veroudering.

Welk voedsel bevat veel eiwitten?

Eiwitten zijn kleine deeltjes die men aminozuren noemt. Voor het lichaam van een mens zijn deze essentieel om normaal te blijven functioneren. Veel van deze zuren maakt het lichaam zelf aan, maar sommigen niet. Daarvoor heb je dus voldoende eiwitten nodig. Belangrijk om in acht te nemen is dat het ook om de kwaliteit van eiwitten gaat. In het ene voedsel zitten namelijk betere eiwitten dan in het andere voedsel. Gezonde eiwitten vind je voornamelijk in vlees, eieren, zuivel en natuurlijk vis. Voor vegetarisch wordt het echter iets lastig. Die kunnen veel van deze producten namelijk niet eten. Echter zitten er ook goede eiwitten in noten, groenten en peulvruchten. Dus wanneer je vegetarisch bent, is het ook prima om een proteïne dieet te volgen.

Andere voordelen

Naast het verliezen van gewicht heeft een dergelijke dieet nog veel meer positieve voordelen. Zo is het handig om gezondheidsproblemen te verhelpen. Voorbeelden van gezondheidsproblemen die kunnen worden verholpen zijn hartziekten en een hoge bloeddruk. Daarnaast kan het dienen om je van slaapapneu af te helpen. Ook je bloedsuikerspiegel blijft er ideaal hoor. Wanneer je diabetes hebt, is het een van de beste diëten die je maar kunt wensen.

Meer weten?

Na al deze informatie wil je ongetwijfeld meer weten over de voordelen van dit dieet. Daarnaast is het ook interessant om iets specifieker bepaalde zaken te weten. Zoals: Wat kun je wel eten? Wat niet? Is het wel geschikt voor je? En dergelijke. Indien je meer wilt weten kun je terecht op de volgende website:

Over de auteur

Jana Meeuws

Mama van twee. Passie voor gezonde voeding en een natuurlijke levensstijl. Redactrice @ Natuurlijkgezond.be

Add Comment

Click here to post a comment

Tip van de week

Onze tip: Bestel vandaag nog & voel het verschil
Chlorella van Superfoodz - voor 22u besteld, morgen in huis

chlorella

Chlorella Spirulina tabletten bieden niets dan voordelen. Ze bevatten veel vitamines en mineralen, ontgiften je lichaam en bevatten enorm veel antioxidanten.

Vitamine D3

Productcategorieën