Natuurlijk gezond

Natuurlijke hulp bij hooikoorts

Hooikoorts lijders weten ek jaar wat het is. Wij geven 10 natuurlijke tips

 

Wanneer de eerste pollen al door de lucht vliegen hou jij je hart vast. De seizoensallergie is komende. De tijd waarin alles gaat groeien en bloeien. Lammetjes verschijnen in de wei, kalfjes worden geboren en de bloemen komen op, net als jouw hooikoorts. Met hooikoorts heb je tranende ogen, kriebels in je neus, niesbuien, een loopneus en je kan ook nog eens erge last hebben van benauwdheid. Het geen vraag maar een weet: seizoensallergie is echt vervelend. Maar wat moet je doen tegen allergie? Volg dan de volgende natuurlijke middelen.

1. Neem rauwe lokale honing

Lokale honing is de beste remedie tegen hooikoorts. Honing bij een imker vandaan die vlakbij jouw in de buurt woont, heeft honing van de pollen waar jij allergisch voor bent. Klinkt misschien tegenstrijdig, maar het werkt juist goed tegen seizoensallergie. Doordat de honing de pollen bevat waar jij allergisch voor bent, bouw je immuniteit op.

2. Scutellariae

Scutellariae is een redelijk onbekende kruidsoort. Het is een kruidsoort dat met name verkrijgbaar is in plantaardige capsules en bijdraagt aan het verminderen van de hooikoorts verschijnselen.

3. Quercetine

Quercetine (spreek uit: kersetine) zit in legio groenten en fruit. Dit is een antioxidant die veel voorkomt in uien, knoflook, bloemkool, broccoli en zelfs groene thee. Het stofje blokkeert allergische reacties die jij krijgt op pollen.

4. Kokosolie

Kokosolie heeft een positief effect op de allergische reacties. Smeer wat olie op de binnenkant van je neusvleugels, onder de ogen en op de wimpers. Bijkomend leuk voordeel, het ruikt ook nog eens lekker.

5. Een gezond voedingspatroon

Een gezond voedingspatroon kan zelfs bijdragen aan het voorkomen van allergische reacties. Seizoensallergie houdt namelijk ongewenste reacties van het immuunsysteem in. Deze reacties kun je beïnvloeden door een gevarieerd en gezond voedingspatroon rijk aan antioxidanten.

6. Een histamine-arm dieet

In verschillende voeding zitten grote hoeveelheden histamine. Wetenschappers hebben ontdekt dat mensen met seizoensallergie met een histamine-arm dieet minder allergische reacties hebben. Op internet zijn er tal van lijsten te vinden met producten die histamine-arm zijn.

7. Verhoog je supplementen

Een dagelijkse dosis extra supplementen met vitamines en mineralen ondersteunen je immuunsysteem. Hierdoor ben je beter bestand tegen allergische reacties.

8. Pepermunt thee

Begin je dag met een warm kopje pepermunt thee. Pepermunt thee draagt bij aan het verzachten van jouw allergische reacties. Ga gewapend met een bosje munt de deur uit. De dag doorkomen wordt dan een stuk makkelijker.

9. Pittig eten

Maak lekkere pittige gerechten met pepers. Deze gerechten zorgen ervoor dat je luchtwegen wijd open gaan staan. Hierdoor heb je minder last van de benauwdheid die optreedt met seizoensallergie.

10. Probiotica

Probotica is een mix van goede bacteriën die helpen jouw darmen gezond te houden. Een gezonde darmflora draagt bij aan een beter immuunsysteem. Hierdoor ben je ook beter bestand tegen allergische reacties.

Over de auteur

Jana Meeuws

Mama van twee. Passie voor gezonde voeding en een natuurlijke levensstijl. Redactrice @ Natuurlijkgezond.be

Add Comment

Click here to post a comment

Tip van de week

Onze tip: Bestel vandaag nog & voel het verschil
Chlorella van Superfoodz - voor 22u besteld, morgen in huis

chlorella

Chlorella Spirulina tabletten bieden niets dan voordelen. Ze bevatten veel vitamines en mineralen, ontgiften je lichaam en bevatten enorm veel antioxidanten.

Vitamine D3

Productcategorieën