- Gevarieerd eten is zeer belangrijk. Een goede gezondheid vereist ongeveer 50 verschillende voedingsstoffen. Uiteraard levert geen enkel voedingsmiddel ze alle 50. Daarom is het dus zeer belangrijk dat je gevarieerd eet. Op die manier krijg je alle belangrijke voedingsstoffen binnen. Fruit, volkoren producten, groenten en zuivel moeten steeds behoren tot je dagelijkse voeding. Vlees, gevogelte of vis eet je het best ongeveer 3 à 4 keer in de week.
- Zoals men zo vaak zegt: eet veel fruit. Probeer om minstens elke dag 2 stukken fruit te eten, en het liefst 2 verschillende stukken fruit. Ook groenten zijn belangrijk. Elke dag ongeveer 200 gram groente is eigenlijk het minimum!
- Probeer regelmatig te eten. Hiermee bedoelen we dat je zo weinig mogelijk een maaltijd moet overslaan. Hoe meer maaltijden je overslaat, hoe groter de kans dat je lichaam in spaarstand gaat. Dit betekent dat je lichaam voedsel zal opslaan. Ontbijt, middagmaal, avondeten en de tussendoortjes om 10 uur en 16 uur zijn eigenlijk de perfecte combinatie. Vooral het overslaan van de maaltijden kan ervoor zorgen dat je sneller honger krijgt en dus sneller naar een ongezonde snack zal grijpen.
- Wanneer je moet kiezen tussen zelfgemaakte maaltijden of kant-en-klare maaltijden, dan kies je best voor de eerste optie. De kant-en-klare maaltijden die je koopt in de supermarkt bevatten veel meer zout en veel te weinig belangrijke voedingsstoffen. Wanneer je zelf je maaltijden klaarmaakt heb je immers de controle over de hoeveelheid zout die je gebruikt en je werkt bovendien ook met verse producten die veel meer voedingsstoffen bevatten.
- Eet niet te snel! Hoe sneller je eet, hoe sneller je maag verzadigd zal zijn. Je maag zal vervolgens een signaal afgeven aan je hersenen zodat je weet dat je vol zit. Wie te snel eet, zorgt ervoor dat zijn of haar maag geen tijd genoeg heeft om het eten naar de maag te transporteren. Traag eten en goed kauwen is dus de boodschap!
Add Comment