Natuurlijk gezond Weerstand

Met deze 10 tips ben je snel van je verkoudheid af!

10 tips om snel van een verkoudheid af te geraken

Voel jij je in de zomer ook zoveel beter dan in de winter? Dat is niet zo gek! Onder invloed van de zon wordt niet alleen je humeur beter, ook je lichaam heeft er baat bij. En het goede nieuws is dat er vanaf april tot september voldoende zonlicht is om voordeel te hebben van de zon Dus zie je een paar zonnestraaltjes, wacht dan niet. Ga lekker naar buiten!

Sterke botten
De zon zorgt er niet alleen voor dat je een lekker kleurtje krijgt, je lijf krijgt er ook een flinke boost van. Het allerbelangrijkste is de aanmaak van vitamine D door direct zonlicht op je huid. Voor je botten, tanden en nagels is vitamine D onmisbaar. Door zonlicht wordt vitamine D aangemaakt en dat zorgt er weer voor dat calcium zich goed kan binden aan je botten en beenderen. Die worden daar sterker van dus.

Stemming
Bovendien wordt je immuunsysteem heel blij van een beetje extra vitamine D en ook je stemming wordt er beter van. Een depressie wordt vaak bestreden met lichttherapie. Door voldoende zonlicht, kan je stemming er weer flink tegenaan. Lekker met blote armen naar buiten dus!

Biologische klok
Door overdag in de zon te zijn, begrijpt je lichaam beter het verschil tussen dag en nacht. Je biologische klok raakt er dus goed van afgesteld. Fijn als je slaapproblemen wilt bestrijden!

Spieren
Als je te weinig vitamine D in je lijf hebt, kunnen je spieren zwakker worden en gaan krampen. Heel vervelend natuurlijk, als je snel spierpijn hebt. Maar het kan ook nog eens gevaarlijk zijn. Er zijn meer spieren in je lijf dan die in je armen en benen, je hart is bijvoorbeeld ook een spier. Belangrijk om die in goede conditie te houden en daar kan een beetje zonlicht mooi bij helpen.

Hersenen
Door vitamine D verbetert je denkvermogen. Je kunt beter focussen en je denkt sneller.

Natuurproduct
Gelukkig is het doorgaans niet moeilijk om voldoende zonlicht te krijgen. In Belgie en Nederland kun je van grofweg april tot en met september naar buiten om zonnestralen te vangen. Ook al lijkt het een bewolkte dag, over het algemeen komt er genoeg zonlicht op de grond om je lichaam mee te versterken. Je moet dan wel met blote huid in de zon komen. Dus blote armen en een onbedekt gezicht. Door ons klimaat is de winterdepressie een bekend fenomeen. We lopen in de koude maanden vaak buiten met dikke jassen, sjaals en mutsen waardoor het zonlicht onze huid niet kan bereiken.

Nodig?
Denk je dat je wel wat vitamine D kunt gebruiken? Als je in de winter vaak wat minder lekker in je vel zit, als je vaak last van je spieren hebt of als je slaapproblemen hebt, kijk dan eens wat het effect van wat meer direct zonlicht op je huid is. Je zult snel verschil merken.

Ondersteuning
Natuurlijk kunnen wij je ook zonder de hele dag buiten te zitten helpen. Onze supplementen en kuren zorgen dat jij je snel weer fit en gezond voelt. Kijk hier voor ons aanbod van ondersteunende middelen.

Over de auteur

Jana Meeuws

Mama van twee. Passie voor gezonde voeding en een natuurlijke levensstijl. Redactrice @ Natuurlijkgezond.be

Add Comment

Click here to post a comment

Tip van de week

Onze tip: Bestel vandaag nog & voel het verschil
Chlorella van Superfoodz - voor 22u besteld, morgen in huis

chlorella

Chlorella Spirulina tabletten bieden niets dan voordelen. Ze bevatten veel vitamines en mineralen, ontgiften je lichaam en bevatten enorm veel antioxidanten.

Vitamine D3

Productcategorieën