Beauty Gezond op reis Huidverzorging Iedereen Lente Zomer

Op vakantie? Bescherm je huid goed tegen de zon

Huidbescherming: van essentieel belang tijdens een zonvakantie

Velen vinden het heerlijk: de hele dag in de zon liggen om lekker bruin te worden. Je kunt heerlijk ontspannen in de zon en je krijgt er ook een mooi kleurtje van, maar je kunt niet zomaar de hele dag in de zon gaan liggen. Wat je altijd nodig hebt als je op vakantie gaat en van plan bent om veel in de zon te gaan liggen, is goede zonbescherming voor de huid.

Het belang van goede zonbescherming
Als je in de zon ligt, verkleurt de huid automatisch. Je wil natuurlijk een mooi bruin kleurtje krijgen, maar zonder zonbescherming word je eerder rood dan bruin. Een verbrande huid is niet alleen lelijk, maar ook ongezond. Het doet pijn, het trekt en het kan dagen duren voor de huid hersteld is. Wil je voorkomen dat je verbrand in de zon, dan is het een must om jezelf goed te beschermen.

Daar komt nog bij dat het zonnen zonder zonbescherming ook op de lange termijn schadelijk kan zijn voor de huid. Lig je vaak in de zon en gebruik je geen of nauwelijks bescherming voor de huid? Dan heb je meer risico op huidkanker, een vervelende en soms zelfs levensgevaarlijke aandoening aan de huid. Door zonbescherming te gebruiken, verklein je het risico op deze vorm van kanker.

Met zonbescherming in de zon: dit heb je nodig
Wil je jezelf goed beschermen als je in de zon gaat liggen, dan heb je de volgende verzorgingsproducten nodig:
– Een zonnebrandcrème met factor 20 of 30 voor het lichaam. Factor 20 is prima voor mensen die snel bruin worden en veel pigment hebben, terwijl mensen met een bleke of vrij rode huid beter voor factor 30 kunnen kiezen.
– Een zonnebrandcrème met factor 50 voor het gezicht. Het gezicht verbrand erg snel en heeft een hogere factor nodig, bij voorkeur factor 50.
– After sun voor als je uit de zon vandaan komt. Door after sun te gebruiken, kun je de verwarmde huid goed koelen.

Verder is het niet alleen belangrijk om de juiste producten te gebruiken, maar deze ook regelmatig op te smeren. Smeer je je regelmatig in, dan heb je minder risico op zonverbranding en de gevaarlijke gevolgen van een zonverbrande huid.

Bescherm jezelf met natuurlijk zonbescherming producten
Wil jij jezelf optimaal beschermen tegen de zon en gebruik je het liefst natuurlijke zonbescherming producten op de huid? Bekijk dan ons aanbod natuurlijke huidverzorgingsproducten en schaf de zonbescherming producten aan die jij wil gebruiken tijdens je vakantie.

foto:© Julia Pfeifer | Dreamstime.com

Over de auteur

Jana Meeuws

Mama van twee. Passie voor gezonde voeding en een natuurlijke levensstijl. Redactrice @ Natuurlijkgezond.be

Add Comment

Click here to post a comment

Tip van de week

Onze tip: Bestel vandaag nog & voel het verschil
Chlorella van Superfoodz - voor 22u besteld, morgen in huis

chlorella

Chlorella Spirulina tabletten bieden niets dan voordelen. Ze bevatten veel vitamines en mineralen, ontgiften je lichaam en bevatten enorm veel antioxidanten.

Vitamine D3

Productcategorieën