Diëten

Supersnel afvallen met een koolhydraatarm dieet

Voorbeelden van koolhydraten in ons voedsel zijn suikers, vezels en zetmeel. Er is een groot verschil tussen goede koolhydraten met een gezonde werking op je lichaam; en ongezonde koolhydraten die eerder negatieve nadelen dan voordelige nadelen hebben op je lichaam. Gezonde koolhydraten voor je lichaam, vind je bijvoorbeeld in volkorenproducten, aardappelen, groenten en dergelijke. Deze leveren energiewinst op voor je lichaam en zijn essentieel voor een goede energie. Andere ongezonde voeding waar veel koolhydraten inzitten, die juist slecht zijn voor je lichaam en waarvan je lichaamsgewicht toeneemt zijn: koekjes, snoepjes, frisdrank en andere voedingen waar vooral veel ongezonde suikers inzitten.

Waarom zijn koolhydraten nuttig voor je lichaam?

Koolhydraten zijn zeer belangrijk voor energie in je lichaam. Bovendien is het zelfs noodzakelijk wat betreft je hersenen. Je hersens kunnen namelijk niet zonder koolhydraten. Je brein heeft glucose nodig; en dit is een vorm van een koolhydraat. De koolhydraten die slecht voor je zijn en veel suikers bevatten, leiden echter tot toename van gewicht en kan zelfs tot andere gezondheidsproblemen leiden. Daarom is een koolhydraatarm dieet helemaal geen slecht idee. Met een koolhydraatarm dieet kun je namelijk veel vet verliezen en andere gezondheidsklachten verhelpen. Want een te veel aan koolhydraten zorgt voor te veel suikers in je lichaam en dit kan ook andere problemen bewerkstelligen. Naast het feit dat te veel vet slecht voor je is.

Vereisten van een koolhydraatarm dieet.

Allemaal leuk en aardig, zul je wellicht denken nu. Maar hoe ziet zo’n koolhydraatarm dieet er dan ongeveer uit? Wat moet ik wel eten en wat niet? Welnu, zoals reeds vermeld zijn koolhydraten essentieel voor je lichaam. Dus helemaal geen koolhydraten eten is een slecht idee. Het is van belang om de koolhydraten uit de juiste bronnen te halen. Laten we in drie stadia’s even bekijken van wat je veel kunt eten, wat je af en toe kunt eten en wat je beperkt kunt eten. Voeding waarvan je veel kunt eten tijdens een koolhydraatarm dieet zijn bijvoorbeeld: rund, kip, eieren, melk, groente, noten en dergelijke. Deze zorgen voor goede energie zonder dat er veel vet inzit. Voeding dat je beter beperkt kunt eten zijn: fruit, havermout, zoete pasta en bruine rijst. Deze zijn wel gezond van je, maar bevatten wel veel suikers en kunnen in gewichtstoename resulteren. Producten die je echt moet vermijden zijn: snoep, koek, gebakjes, vruchtensap, suiker, brood en dergelijke. Deze zorgen voor negatieve koolhydraten en zorgen voor toename in je vetpercentage.

Belangrijk om te weten

Veel mensen die beginnen aan een koolhydraatarm dieet zullen in het begin wat veranderingen in hun gesteldheid merken. Zo kan het zijn dat je energielevel omlaag gaat en dat je last krijgt van lichte hoofdpijn. Dit houdt in dat er een verandering plaatsvindt dat je lichaam moet verwerken. Doorgaans is dit na de eerste paar dagen verholpen. Indien je er echt last van hebt, is het verstandig om iets meer voedsel met koolhydraten te nuttigen. Bijvoorbeeld voeding die je beter beperkt kunt eten, zoals hierboven vermeld. Ook voordelen kunnen gepaard gaan met het dieet. Zoals betere concentratie en fitheid.

Meer weten?

Indien je meer wilt weten over dergelijke diëten en waar je ze kunt volgen. Kijk op:

Over de auteur

Jana Meeuws

Mama van twee. Passie voor gezonde voeding en een natuurlijke levensstijl. Redactrice @ Natuurlijkgezond.be

Add Comment

Click here to post a comment

Tip van de week

Onze tip: Bestel vandaag nog & voel het verschil
Chlorella van Superfoodz - voor 22u besteld, morgen in huis

chlorella

Chlorella Spirulina tabletten bieden niets dan voordelen. Ze bevatten veel vitamines en mineralen, ontgiften je lichaam en bevatten enorm veel antioxidanten.

Vitamine D3

Productcategorieën