Superfoods Voeding

Goji bessen: de gezonde feiten

Goji bessen: de gezonde feiten

Goji bessen zijn een bekende gezonde ‘superfood’. De goji bes is afkomstig uit China en wordt daar al in de Chinese geneeskunst decennialang gebruikt vanwege de positieve invloed op de gezondheid en de mogelijke verjongende effecten. De goji bes is zowel een fruit als een kruid. Waarom is deze bes eigenlijk zo gezond en wat doet het gebruik ervan met het lichaam? Waar kun je de bessen vinden in de natuur en op welke manieren kun je het nuttigen?

Waarom is het gezond?
Goji bessen zijn kleine oranje rode bessen die er vaak uitzien als kleine rozijnen. De Goji bessen worden onder de term superfood geschaard omdat ze een combinatie van positieve voedingsstoffen bevatten. De bessen zitten vol antioxidanten en diverse vitaminen en mineralen. Diverse positieve effecten op de gezondheid worden toegeschreven aan de goji bes. Zo heeft het een positieve invloed op de cel vernieuwing doordat ze vol eiwitten zitten, waardoor er minder kans op het ontwikkelen van kanker is en tevens een natuurlijke vertraging op het ouderdomsproces heeft. Ze hebben ook een positief effect op de huid en kunnen daardoor dermatologische problemen zoals acne helpen verminderen. Tevens hebben ze een gunstig effect op het algehele immuunsysteem, doordat ze onder andere vitamine C bevatten. Tenslotte kunnen ze helpen bij het afvallen doordat ze weinig calorieën en vet bevatten en vol met vezels zitten.

Waar kun je de bessen vinden?
De Goji bessen zijn in de wilde natuur in Azië en Centraal en Noord-Amerika te vinden. De struiken groeien vaak in barre weersomstandigheden, van woestijn landschappen tot sneeuwvlakten. De bessen kun je vers eten alleen is het belangrijk ze altijd goed te wassen. De bessen worden door de toenemende vraag op grote schaal gekweekt en daarbij met diverse bestrijdingsmiddelen bespoten. In de meeste natuurwinkels en biologische supermarkten kun je Goji bessen kopen.

Hoe kun je ze nuttigen?
Goji bessen kun je in gedroogde vorm, vers of in poeder vorm krijgen bij de meeste natuurwinkels. De poedervorm kun je bijvoorbeeld toevoegen tijdens het bakken van een brood of cake. De gedroogde goji bessen kun je even laten wellen en toevoegen aan een smoothie, soep of door de muesli. Je kunt tegenwoordig ook kant en klare goji sap kopen. Ze smaken licht zoet en hebben kleine zaadjes waardoor ze een goede textuur geven aan maaltijden.

Hoe weet je of je de bessen nodig hebt?
Hoewel goji bessen als superfood worden omschreven is het belangrijk om je gehele eetpatroon en voedingsmiddelen inname zo gezond mogelijk te houden. Alleen een superfood nuttigen is niet voldoende voor een positief effect.
Goji bessen kunnen een bloed verdunnend effect hebben, dus als je bloedverdunners neemt is het niet verstandig om deze bessen te nuttigen. Tevens kunnen mensen met bekende allergieën voor vruchten of nachtschade planten deze bessen beter niet eten.

Voeg ze toe aan je dagelijkse maaltijd
Je kunt goji bessen als voedingssupplement gebruiken tijdens de dagelijkse maaltijden zodat je elke dag van de positieve effecten kan profiteren. De goji bessen kunnen in diverse maaltijden verwerkt worden en zelfs als kuur genomen worden voor een gezondheid boost.
.

Onze tip: Ontdek het Goiji bessen aanbod van Superfoodshuis.be
Voor 22 uur besteld, morgen in huis

Bloveraw-skin-foodestaan er wondermiddelen die het ouderdomsproces vertragen, die het lichaam helpen om schadelijke indringers te weren en die helpen om je lekkerder te voelen? Het antwoord op deze vraag is volmondig ja! Door iedere dag zo'n 20 gram goji bessen te eten, ondersteun je het lichaam op verschillende manieren. Deze bes bevat polysachariden die het lichaam helpen bij de celvernieuwing.

 

Over de auteur

Jana Meeuws

Mama van twee. Passie voor gezonde voeding en een natuurlijke levensstijl. Redactrice @ Natuurlijkgezond.be

Add Comment

Click here to post a comment

Tip van de week

Onze tip: Bestel vandaag nog & voel het verschil
Chlorella van Superfoodz - voor 22u besteld, morgen in huis

chlorella

Chlorella Spirulina tabletten bieden niets dan voordelen. Ze bevatten veel vitamines en mineralen, ontgiften je lichaam en bevatten enorm veel antioxidanten.

Vitamine D3

Productcategorieën