Vruchtbaarheid

Natuurlijk je vruchtbaarheid vergroten (vrouwen & mannen)

Hoe kan je op een natuurlijke manier je vruchtbaarheid verhogen

Maar waarschijnlijk weet niet iedereen wat vruchtbaarheid precies inhoudt en hoe het tot stand komt. Bovendien: wat is het verschil tussen vruchtbaarheid tussen mannen en vrouwen? Ook daar zit een groot verschil tussen. In dit blog zal zowel de vruchtbaarheid bij mannen en vrouwen worden uitgelegd. Daarnaast zal worden beschreven hoe jij je eigen vruchtbaarheid als man of vrouw kunt verhogen.

Vruchtbaarheid bij de vrouw

Vrouwen zijn doorgaans vruchtbaar vanaf de pubertijd tot en met de overgang. In deze fase zijn vrouwen doorgaans in staat om zich voort te planten. Met andere woorden wordt dit ook wel eens de reproductieve fase genoemd. Wat zo bijzonder is aan deze fase, is dat er dan een eisprong plaatsvindt. Tijdens de eisprong is elke vrouw op zijn vruchtbaarst. Je vraagt je waarschijnlijk af wanneer de vrouw het meest vruchtbaar is? Dit is lastig te zeggen, maar er wordt gesteld dat dit ongeveer de periode tot 30 jaar is. Tegenwoordig worden vrouwen steeds later zwanger, vanwege maatschappelijke veranderingen. Hierdoor is er tegenwoordig ook sprake van een heus vruchtbaarheidsprobleem.

Vruchtbaarheid bij mannen

Bij mannen wordt vanaf de pubertijd zaadcellen in de balzak aangemaakt. Deze blijven in de bijbal totdat de man gaat ejaculeren. De zaadjes die daar uitkomen, kunnen het eitje bij de vrouw bevruchten. Op die manier kan er een zwangerschap ontstaan. Hoe vruchtbaar een man is, hangt af van de hoeveelheid zaadcellen er zijn opgeslagen in zijn balzak. Ook hangt het er vanaf of deze cellen beweeglijk zijn ja of nee. Dit bepaalt hoeveel kwaliteit het sperma heeft.

Vruchtbaarheid bij vrouw verhogen

Er zijn verschillende factoren die de vruchtbaarheid bij een vrouw kunnen beïnvloeden. Een voorbeeld hiervan is een te hoog lichaamsgewicht. Hoe dikker een vrouw is, hoe kleiner de kans is op een eisprong. Daarom is het belangrijk om op goed gewicht te zitten, zodat de kans op vruchtbaarheid verhoogd kan worden. Let wel: wanneer je te snel afvalt, kan dit ook nadelig werken. Dus het is verstandig om op een juiste, gezonde manier af te vallen wanneer je te dik bent. Ook stress kan de vruchtbaarheid verlagen. Daarom is het belangrijk om zo min mogelijk stress te hebben, indien je graag zwanger wilt worden. Hiervoor kun je eventueel een dokter raadplegen, of je levenspatroon veranderen.

Vruchtbaarheid bij mannen verhogen

Ook bij mannen kan de vruchtbaarheid door verschillende factoren verlaagd worden. De zaad van een man wordt van mindere kwaliteit door alcohol, drugs en roken. Het is dan ook belangrijk om dit niet te consumeren, of gematigd, wanneer je een eicel wilt bevruchten. Het is belangrijk om geen ballenknijpers te dragen. Hele strakke onderbroeken knellen je zaad af, waardoor de kwaliteit aanzienlijk vermindert. Ook is het van belang om niet te veel achter elkaar te zitten. Ze worden dan warmer en het is van belang dat eicellen koel worden gehouden.

Meer weten?

Wil je meer weten weten over vruchtbaarheid bij man en/of vrouw. Of zoek je hulp bij bepaalde problemen. Kijk dan op:

Over de auteur

Jana Meeuws

Mama van twee. Passie voor gezonde voeding en een natuurlijke levensstijl. Redactrice @ Natuurlijkgezond.be

Add Comment

Click here to post a comment

Tip van de week

Onze tip: Bestel vandaag nog & voel het verschil
Chlorella van Superfoodz - voor 22u besteld, morgen in huis

chlorella

Chlorella Spirulina tabletten bieden niets dan voordelen. Ze bevatten veel vitamines en mineralen, ontgiften je lichaam en bevatten enorm veel antioxidanten.

Vitamine D3

Productcategorieën