Vrouwen Vruchtbaarheid zwangere vrouwen

Weet wanneer je vruchtbaar bent

Weet exact wanneer je het meest vruchtbaar bent.

Natuurlijke vruchtbaarheid

Men zou wellicht kunnen denken dat elke vrouw per definitie vruchtbaar is tijdens de daarvoor bestemde periode. Namelijk tussen de pubertijd en het dertigste levensjaar. Dit is helaas niet altijd het geval. Veel vrouwen ervaren problemen en kunnen niet zwanger worden. Daarvoor zijn dan ook speciale instellingen. Hier kunnen vrouwen op een andere manier zwanger worden. Deze manier is niet natuurlijk, maar kunstmatig. Dit kan bijvoorbeeld voorkomen wanneer de man niet vruchtbaar genoeg is, of omdat de vrouw problemen heeft met haar eigen vruchtbaarheid. Er zijn echter ook natuurlijke manieren om de vruchtbaarheid te verhogen. In dit blog zullen daarvoor een aantal suggesties worden gedaan.Weet wanneer je vruchtbaar bent

Om de natuurlijke vruchtbaarheid te verhogen en daarmee ook de kans op zwangerschap, is het belangrijk dat jij je eigen lichaam kent. In je menstruatiecyclus zijn er namelijk dagen dat je extreem vruchtbaar bent en dagen dat je totaal niet vruchtbaar bent. Je bent het meest vruchtbaar rondom de eisprong. De eisprong is ongeveer veertien dagen voordat je ongesteld wordt bij een normale cyclus. Er zijn veel natuurlijke therapieën en behandelingsmethodes, zodat jij exact kunt weten wanneer je op je vruchtbaarst bent en wanneer je totaal niet vruchtbaar bent. Andersom kan dit uiteraard ook werken. Als je weet wanneer je niet vruchtbaar bent, kun je op een natuurlijke manier met je anticonceptie omgaan.

Vruchtbaarheid op natuurlijke manier verhogen door voedsel

Als vrouw zijn er ook verschillende manieren om je vruchtbaarheid op een natuurlijke wijze te verhogen. Wanneer je dit doet, ben je niet afhankelijk van kunstmatige ingrepen om je vruchtbaarheid te verhogen. Je zou het wellicht niet denken, maar een gezond voedingspatroon kan relevant zijn om je vruchtbaarheid te verhogen. Hoe ziet een gezond voedingspatroon er dan uit? Welnu, bij een gezond voedingspatroon is het van belang dat je sowieso 55% gezonde koolhydraten per dag binnenkrijgt. Daarnaast moet 30% uit gezonde vetten bestaan. Ook veel eiwitten en een grote hoeveelheid aan vocht zijn belangrijk voor de vruchtbaarheid. Er zijn ook bepaalde producten die je libido kunnen opwekken. Veel fruitsoorten zorgen hiervoor. Voorbeelden hiervan zijn meloen, knoflook en oesters.

Andere manieren om natuurlijk de vruchtbaarheid te verhogen

Van groot belang voor vruchtbaarheid is dat je geen giffen binnenkrijgt. Vandaar dat het niet raadzaam is om overmatig drugs, alcohol of sigaretten te consumeren. Gebruik je dit vaak en wil je zwanger worden? Dan is het raadzaam om te stoppen, zodat je vruchtbaarheid op een natuurlijke manier kan worden verhoogd. Daarnaast zijn er ook veel gezonde supplementen die de vruchtbaarheid kunnen verhogen. Voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld Chlorella. Dit is een goed om je lichaam te ontgiften. Ook zitten er goede voedingswaarden in. Dus je hebt er dubbelop plezier van.

Meer weten?

Je hebt ongetwijfeld meer vragen over natuurlijke vruchtbaarheid en hoe deze te verbeteren. Voor verdere vragen of eventuele behandelingen kun je een kijken nemen op:

Over de auteur

Jana Meeuws

Mama van twee. Passie voor gezonde voeding en een natuurlijke levensstijl. Redactrice @ Natuurlijkgezond.be

Add Comment

Click here to post a comment

Tip van de week

Onze tip: Bestel vandaag nog & voel het verschil
Chlorella van Superfoodz - voor 22u besteld, morgen in huis

chlorella

Chlorella Spirulina tabletten bieden niets dan voordelen. Ze bevatten veel vitamines en mineralen, ontgiften je lichaam en bevatten enorm veel antioxidanten.

Vitamine D3

Productcategorieën