Diëten Voeding

Lactosevrij dieet

Lactose vrije Vegan melk
Lactosevrij dieet

Alles wat je moet weten over een lactosevrij dieet
Lactose is een stofje dat voorkomt in veel verschillende voedingsmiddelen en dranken, waaronder melk. Veel mensen kunnen lactose prima verdragen, maar er zijn ook mensen die allergisch zijn voor lactose of gewoon niet zo goed tegen deze stof kunnen. Voor deze mensen is het lactosevrije dieet in het leven geroepen, ofwel het dieet waarbij je producten met lactose mijdt. Meer over dit dieet, lees je op deze pagina.

Een lactosevrij dieet volgen: waarom?
Je volgt een lactosevrij dieet als je niet goed reageert op melkproducten, ofwel producten waar de stof lactose in zit. Reageer je niet goed op deze stof, dan merk je voornamelijk dat je last krijgt van buikpijn, dat je steken voelt en dat je minder energie hebt. Door geen lactose meer te eten en een lactosevrij dieet te volgen, heb je hier geen last meer van. Voedingsmiddelen met lactose worden gemeden en hierdoor voel je je stukken beter.

Een lactosevrij dieet volgen: wat mag je niet eten?
Als je een lactosevrij dieet volgt, mag je geen voedingsmiddelen eten en dranken drinken waar lactose in zit. Over het algemeen zijn dit melkproducten, aangezien er in melk een grote hoeveelheid lactose zit. Je drinkt niet alleen geen melk meer, maar vermijdt ook voedingsmiddelen die van melk gemaakt zijn of waar sporen van melk in zitten. Alleen als je het dieet echt goed volgt en alle melkproducten met lactose mijdt, heb je hier profijt van en voel je je beter. Drink je toch melk of eet je toch voedingsmiddelen met melk, dan volg je het dieet niet strikt genoeg om hier echt profijt van te hebben.

Een lactosevrij dieet en calcium
Veel mensen zijn bang dat als ze een lactosevrij dieet volgen, ze niet voldoende calcium binnen krijgen. In melk zit namelijk veel calcium en omdat je geen melk meer drinkt als je een lactosevrij dieet volgt, heeft dit zeker invloed op de hoeveelheid calcium die je binnen krijgt. Ben je het gewend veel melk te drinken en drink je nu helemaal geen melk meer? Dan kan dit van invloed zijn op de hoeveelheid calcium die je lichaam binnen krijgt en op het functioneren van jouw lichaam. Om dit probleem op te lossen, kun je extra calcium proberen binnen te krijgen door calciumrijke voedingsmiddelen te eten of door calcium supplementen te gebruiken. Op deze manier hoef je geen melk te drinken om calcium binnen te krijgen, maar krijg je wel voldoende van deze belangrijke voedingsstof binnen.

Een lactosevrij dieet: is het iets voor mij?
Een lactosevrij dieet past niet bij iedereen. Over het algemeen is het niet nodig om dit dieet te volgen als je geen last hebt van klachten door gevoeligheid voor lactose of lactoseintolerantie, zoals buikpijn en vermoeidheid. Heb je deze klachten wel, dan kan het volgen van een lactosevrij dieet zeker de oplossing zijn.

Een lactosevrij dieet volgen? Natuurlijkgezond.be heeft diverse producten in het aanbod die jou optimaal ondersteunen bij het volgen van dit dieet. Bekijk ons aanbod en schaf de hulpmiddelen aan die jij nodig hebt om jouw dieet gezond en verantwoord vol te houden.

Over de auteur

Jana Meeuws

Mama van twee. Passie voor gezonde voeding en een natuurlijke levensstijl. Redactrice @ Natuurlijkgezond.be

Add Comment

Click here to post a comment

Tip van de week

Onze tip: Bestel vandaag nog & voel het verschil
Chlorella van Superfoodz - voor 22u besteld, morgen in huis

chlorella

Chlorella Spirulina tabletten bieden niets dan voordelen. Ze bevatten veel vitamines en mineralen, ontgiften je lichaam en bevatten enorm veel antioxidanten.

Vitamine D3

Productcategorieën