Gezond op reis Iedereen Tips

Zo voorkom je ziektes in het buitenland

Enkele tips om ook in het buitenland gezond te blijven

Wanneer je deze zomer op reis gaat, loop je misschien wel het risico om een bepaalde ziekte op te lopen. Heel veel van die ziektes die je in het buitenland kunt oplopen, komen al lang niet meer voor in België. Tijdens je reis deze zomer moet je vooral opletten dat het gevaar op ziektes voor baby’s en jonge kinderen niet te hoog is. Zij zijn namelijk heel vatbaar voor infecties en andere ziektes.

Enkele tips om besmetting te voorkomen

Daarom is het aan te raden om je kind en jezelf te voorzien van alle nodige inentingen om zo het risico op ziektes te vermijden en besmettingen te voorkomen. Maar ondanks de enorme medische kennis zijn er tot op heden toch nog heel wat verschillende ziektes waar we ons helaas niet kunnen tegen inenten om ons te beschermen. Daarom is het belangrijk om tijdens je reis goed op je persoonlijke hygiëne te letten en op de hygiëne van het eten en het drinken.

Geen rauw of half doorbakken vlees

Een gouden tip kan zijn om geen rauw vlees of half doorbakken vlees te eten. Zorg er altijd voor, zeker in zuiderse landen dat het vlees dat je eet helemaal doorbakken is. Op die manier overleven de mogelijke bacteriën die zich in het vlees bevinden niet en loop je dus ook geen risico op besmetting.

Geen water uit de kraan

In landen waar het kraantjeswater niet helemaal goed gezuiverd is, geef je je kind best mineraalwater uit flesjes waarvan je kan zien dat het flesje nog niet opengedaan is. Als je echt niks anders hebt dan kraantjeswater, dan kook je best eerst het kraantjeswater vooraleer je het water aan je kind geeft.

Ook consumeer je best geen eten waarbij er kraantjeswater gebruikt werd zoals bijvoorbeeld fruit, ijs, … Ook ijsblokjes gemaakt van kraantjeswater zijn te vermijden.

 

©Foto:  Martinmark | Dreamstime.com

Over de auteur

Jana Meeuws

Mama van twee. Passie voor gezonde voeding en een natuurlijke levensstijl. Redactrice @ Natuurlijkgezond.be

Add Comment

Click here to post a comment

Tip van de week

Onze tip: Bestel vandaag nog & voel het verschil
Chlorella van Superfoodz - voor 22u besteld, morgen in huis

chlorella

Chlorella Spirulina tabletten bieden niets dan voordelen. Ze bevatten veel vitamines en mineralen, ontgiften je lichaam en bevatten enorm veel antioxidanten.

Vitamine D3

Productcategorieën